хостинг

Как да си избера хостинг? | Multidarksystem.com – updated 2017

Как да си избера хостинг?

Това наистина е много важен въпрос. Хостингът е мястото на което се намира вашият сайт и от неговата работа зависят 50% от работата на сайта.

Трябва да внимавате и да гледате за много неща, но те са достатъчно лесни за разбиране, затова няма от какво да се плашите.

Ще е добре да започнете с мисленето – Споделен Хостинг или VPS. Споделеният хостинг е ресурс от една машина, която може да бъде ползвана от много потребители. Вие си имате вашият хост и никой не може да ви го пипа, но на същата машина на която сте разположени вие се помещават и други потребители. Мислите го като панелен блог, а вие си имате вашият апартамент.
VPS – това си е машина само за вас. Вие използвате всичките и ресурси и никой друг не е разположен на нея. Като къщата на село.
Цените са на изключително различни нива. Може да започнем със споделен хостинг на цена 100лв за година, а VPS може да премине и 1000лв, зависи от характеристиките.

Какви характеристики да гледам, когато си избирам хостинг?

  • Процесорно време
  • Цена
  • Трафик
  • Колко разположени сайтове и add-on сайтове може да има на този акаунт.

хостинг

Това са 4 неща от изключителна важност за всеки.
– Процесорно време.
Това е натоварването на процесора за определено време. Колкото повече посетители имате, толкова повече процесора на машина, ще се товари. Вие имате зададено процесорно време в плана, което варира от 30 до 60 минути в различните компании и различните планове за споделен хостинг. Времето на VPS хостинга, ще е много по-голямо, но ние говорим за споделен хостинг. За начален старт в интернет бизнеса, той е най-добре.
– Цена.
Цената поне не може да ви обърка толкова. Обикновено, най-ниският пакет, ще е около 60лв на година, като стигне до 180 максимум. За споделен хостинг, цените са много ниски, за разлика от 1000лв за пакет на VPS.

Вижте също – Колко струва една SEO оптимизация? | Multidarksystem.com

– Трафик.
Нека да поставим тази точка, като какво получавате за парите си. Ако използвате най-евтиният план, ще имате място за един сайт, обикновено около 30 000 посетителя максимум и 30минути процесорно време. На кого е достатъчно това? Всъщност за един сайт с около 300 уникални посещения на ден и без много снимки, това може да е напълно достатъчно. Колкото повече посещения имате, толкова повече ресурси, ще ви трябват.

– Накрая, колко допълнителни сайтове може да имате разположени.

На най-ниските планове, винаги е 1. Понякога може да срещнете повече, но не ви препоръчваме да поставяте повече от един на най-евтините планове. Ако изразходвате повече от даденият ви ресурс с един или повече сайтове, ще започнат да ви подканват да си смените плана или ако решат, че нямат нужда от вас, директно, ще ви изгонят.

 

За тези, които стартират сега в интернет пространството, може много лесно да се ориентирате в избор на хостинг. Четете и мненията в мрежата, коя компания е добра, кои какви проблеми е срещал и дали няма решение на проблема.
Търсете и SSD технологията. По-бърза от стандартните HDD дискове, защото никой не иска бавно зареждащ сайт.