колко струва SEO Оптимизация

Колко струва една SEO оптимизация? | Multidarksystem.com

Това със сигурност е най-често срещаният въпрос, преди всяка SEO оптимизация – Колко струва?

Всеки клиент, които изпрати запитване задава този въпрос – колко струва? Естествено, отговорът никога не е една сума, защото има няколко важни променливи образуващи цена.
Първата променлива е нишата. В каква ниша се опитвате да се класирате, колко други сайтове има, колко трудна е тя според тези сайтове. Това е първият фактор за които трябва да помислите. Вашата ниша е тази в която сайтът ви се опитва да се класира. Имате сайт за джанти, значи вашата ниша е автомобилната и резервни части за автомобили. Това ще се окаже доста трудна ниша, защото има достатъчно сайтове, които предлагат джанти за автомобили.

 

По-лесна ниша за SEO оптимизация е – джанти за трактор 22 цола.

Друг е въпроса обаче, колко човека търсят точно джанти за трактор с размер 22 цола. Правилният избор на ключова дума за оптимизиране на сайта ви е работа може би на оптимизатора. Казвам „може би“, защото е въпрос на договаряне с клиента. Един клиент може да знае по коя ключова дума иска да се класира, може и да не знае. Добрата комуникация между клиент и изпълнител е ключова! Дори при SEO оптимизация.

След като сме разбрали колко трудна е нишата, ще трябва да определим план за действие. Къде сайтът ви е слаб – конструкция, съдържание, линкове, социални сигнали. След като се разбере, къде може да се свърши повече работа за оптимизиране на сайта се стига и до третата точка.

Задаване на срок за SEO оптимизация.

Срокът се изгражда спрямо другите две точки. Нишата и работата, която ще се извършва по сайта. Нека се опитаме да създадем една графа.

време за SEO оптимизация

В тази елементарна графа (намацана на пейнт) сме ви показали за колко време могат да се класират два сайта на първа страница по определена ключова дума. Когато ключовата дума не е толкова трудна, сайтът може да се класира за около 6 месеца. За всяка трудна дума обаче, може да се наложи време над една година, като дори добавим и специални подходи за SEO оптимизация.

Какви биха били тези специални подходи за SEO оптимизация?

Начините за достигане на първа страница, самите методи могат да са различни. Може да опитате чрез офлайн ангажиране (флаери, визитки) или онлайн – всичко което ви дойде на ум. Как обаче да подходите и какво точно да направите е най-добре да обсъдите с вашият SEO Оптимизатор (може да изпратите запитване за това ТУК) след преглед на вашият сайт.