ЧЗВ

–– Обработва се –-

Защо сайтът ви е толкова тъмен?
Харесва ми цветовата гама. Тъмното се вписва много добре с името, пък и който е посетил този сайт, вероятно търси „оптимизация на сайт“ и други подобни услуги. Едва ли има разлика, ако сайтът ни е по-светъл и пак търсите „оптимизация на сайт“.

Какво е SEO оптимизация?
Подобряване позицията на вашия сайт спрямо търсенето по ключова дума.

Как се прави SEO Оптимизация?
Има три основни начина – черно seo, сиво seo и бяло seo. Черното seo е най-лесно за правене, но процента за бан на сайта е много голям и винаги се стига до това. Сивото seo е комбинация между двете, като шансът за бан е по-малък, но пак го има. Бялото seo е най-трудно за правене, но шанса за бан там е минимален.

Колко време отнема една SEO Оптимизация?
Всичко зависи от нишата. Може да отнеме три месеца, а дори и година.

Какво е ниша?
Категорията, в която вашият сайт е насочен. Например – имате сайт за продажба на автомобили, това означава, че вашата ниша е автомобилната и може да се изграждат връзки от сайтове свързани с автомобили – блогове, обяви и прочее.

Колко струва SEO оптимизация?
Винаги е различно, но главните фактори са – трудността на нишата и колко време ще отнеме. Колкото по-трудна е нишата, толкова по-дълго време ще отнеме и повече неща ще трябва да бъдат свършени.

Какво значи „трудна ниша“?
Когато нишата/сектора, в които сте се насочили е прекалено „претоварен“ от други сайтове. Ако напишете в google „сайтове за обяви“, ще ви излязат поне 30 сайта за обяви и тройно повече статии и сателитни сайтове за обяви.

Какво е сателитен сайт?
Малък сайт, който служи, като допълнителен на вашия. Например имате сайт за автомобили и имате сателитен сайт за автомобилни климатици. На този сателитен сайт може да поставите всякаква информация за автомобилни климатици и в същото време да свързвате всичко с вашия основен сайт и под категории.

Изработвате ли сателитни сайтове?
Да, но само по поръчка на клиента. Не съм виждал голям смисъл от тези сайтове, освен ако не говорим за магазини с голям асортимент.