5 ключови фактора за seo оптимизация

5 ключови фактора за всяка SEO Оптимизация | Multidarksystem.com

Всяка SEO оптимизация започва с анализ.

Анализират се ключовите думи, сайтът, конкуренцията и чак тогава се съставя план за работа с включените услуги и начини на работа. Така се работи при мен. Всичко е въпрос на договаряне и изясняване на детайлите.

Има много фактори, които да повлияят на всяка SEO оптимизация, но ние ще ви изброим 5 от тях които според нас са ключови за всеки сайт.

1. Външни линкове с ключова дума в тях.

Това според нас има най-голям „удар“ върху класирането на един сайт. Може да имате 10 ключови думи за които искате да се класирате – добре, значи имате 10 различни възможности, които да използвате като ключови думи.

Това си е отличен начален старт, защото така няма да изложите сайта на голяма опасност от наказване.

2. Повече силни сайтове, по-малко слаби сайтове.

Както всички други сайтове, дори и вашият има някаква оценка. Тя може да е от различни сайтове, но най-често се използва TF (trust flow) и CF ( citation flow). Колкото по-големи са цифрите на тези метрики, толкова по-силен е сайтът. Колкото по-силен сайтът, толкова по-голяма помощ за вас.

Все едно да сравнявате реклама по най-гледаната телевизия и по вестника. Количеството на търсене на двете реклами е коренно различно. Затова да е по-добре да имате 10 линка от сайтове с TF = 20, от колкото 100 линка от сайтове с TF = 10.

3. Колкото се може повече домейни.

Какво трябва да значи това? Всяка seo оптимизация в своята основа е набиране на линкове от различни сайтове. Това ще рече, че всеки сайт трябва да е самостоятелен, а не да си направите верига от сайтове на един домейн. Ако беше толкова лесно, всеки щеше да го прави.

Колкото по-различни са сайтовете по име, толкова по-добре за вас. Те може да са на един сървър, но е най-добре да са на различни имена. Например, сайтът blog.sait.com не е толкова важен, защото е като долно ниво на sait.com – вземете линк от него.

4. Ключова дума в заглавието на статията.

Дори да публикувате статия в друг сайт с ключова дума към вас, което е основна практика за seo оптимизация, добре е да поставите ключовата си дума и в заглавието. Може да се окаже малко трудно, ако ключовата дума е дълга или не може да се впише много добре в заглавието, но вие трябва да се постараете да я поставите там.

5. Връзки от вас към други сайтове.

Тази практика е нещо като легенда. Ако поставиш линк към някой от големите сайтове в интернет, той може да те намери и да ти върне линк, ако си поставил неговият добре и прочее. До сега не съм извършвал подобно нещо, много е съмнително дали ще стане, защото не всеки ден някой си гледа сайта дали има нов линк от никъде.

Няколко допълнителни линка в статиите не са проблем, но да не се прекалява.

Може да погледнете и статията за разликата в домейните : сайт.com vs sait.com